Aparat aer conditionat - montare

Alegerea locului potrivit - partea interna a sistemului va fi montata intr-o zona de actiune neutra, si nu in imediata apropiere a canapelei, a biroului de calculator sau a altor zone de lucru. Curentii de aer ce bat perpendicular pe nivelul corpului si in special al capului sunt deosebit de daunatori.
Montarea acestuia pe hol este o varianta de compromis si destul de greu de realizat, deoarece presupune corelarea de corpul extern al sistemului printr-un sistem de tuburi. Cu cat lungimea tuburilor este mai mare, cu atat randamentul va fi mai scazut.

Instalarea unitatii interioare - Unitatea interioara va fi montata pe un perete solid si neted, fara denivelari pentru a evita vibratiile puternice. De asemenea, se va evita amplasarea langa sursele de caldura, in zone cu umiditate foarte ridicata sau in directia razelor solare. In apropierea unitatii trebuie sa existe o sursa de curent.Se recomanda montarea intr-un spatiu deschis, pentru ca aerul rece sa se poata imprastia pe o suprafata cat mai mare. Se vor masura cel putin 2 m de la podea pentru pozitionarea corpului de interior al aparatului.

Instalarea unitatii exterioare - Unitatea exterioara trebuie montata pe un perete liber, pentru a permite accesul in caz de reparatii. Este bine ca aceasta sa fie ferita de precipitatii si caldura puternica prin amenajarea unui spatiu de protectie. In general, acest corp trebuie situat cu cativa cm mai jos decat cel interior, pentru a se asigura o drenare cat mai eficienta a apei.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog