Player muzical - sfaturi la achizitionare

Spatiul de stocare. Cele mai raspandite modele sunt cele de un 1 GB. Exista variantele de 2 GB, 4 GB, 8 GB sau 16 GB, acestea din urma fiind modelele iPod Classic. Cele mai modeste modele ofera un singur GB spatiu de stocare, ceea ce inseamna un spatiu suficient pentru maximum 150 melodii la calitate buna, iar pe un player de 40 GB poti salva in jur de 8.000 de melodii. Cu cat spatiul este mai mare, cu atat poti sa stochezi mai multe melodii.
Dimensiuni. Daca esti o persoana care foloseste player-ul muzical in timpul antrenamentelor sportive sau rundelor de jogging, alege un player muzical compact si care poate fi ancorat pe imbracaminte sau care nu va cantari mult in buzunar. Este foarte probabil ca asemenea playere muzicale sa nu aiba ecran.Playerele muzicale cu ecran, care au capabilitati de redare video sunt mult mai folositoare atunci cand calatoresti. Aceste dispozitive au si un spatiu de stocare mai mare, prin urmare poti incarca o colectie mai cuprizatoare de muzica sau filme. Ca regula generala, playerele mai mici dispun de spatiu de stocare redus, fata de playerele mai mari care vin cu o memorie interna mai incapatoare.
Functii. Playerele muzicale vin cu o sumedenie de functii ca: radio, folosirea player-ul ca pe un dispozitiv de stocare de date sau posibilitate de inregistrare a vocii. Cele mai recente playere muzicale, ca Archos 705 sau iPod Touch dispun si de conectivitate Wi-Fi. Asta inseamna ca aflat intr-un local cu internet wireless (Hotspot), poti naviga pe internet sau descarca muzica. Tot playerele mai noi vin si cu conectivitate Bluetooth cu tehnologia A2DP. Adica dispozitivul poate fi sincronizat cu un set de casti audio wireless (fara fir) cu aceeasi tehnologie.
Formate suportate.Nu este obligatoriu ca un player muzical sa suporte un singur format audio, adica MP3. Un astfel de dispozitiv este capabil sa redea fisiere AA, AAC, FLAC, MP3Pro, OGG, WAV/AIFF sau WMA. Cu cat dispozitivul suporta mai multe formate cu atat poti sa stochezi o varietate mai mare de fisiere audio, care iti ofera calitati diferite de compresie. Daca vrei sa il folosesti si pentru a vizualiza filmulete, trebuie sa te asiguri ca modelul poate rula formate MP4, cel mai raspandit format video.
Ecran.Display-ul in cazul playerelor muzicale este optional. Daca alegi modele compacte ai sanse sa nu ai asemenea tehnologii la bord. Daca totusi preferi sa vezi ce muzica asculti si alte informatii adiacente, exista o serie de playere compacte cu ecran monocrom sau color destul de mare pentru a afisa numele melodiei, durata ei sau denumirea celui care o interpreteaza.Pentru player-ele care pot reda formate video sau imagini, trebuie sa alegi modele care au un ecran generos (cel putin un ecran de 2,8 inch). In acest caz trebuie sa verifici calitatea imaginii.
Compatibilitate. Atunci cand cumperi un player muzical asigura-te ca vine la pachet cu software-ul si aplicatiile necesare. Majoritatea playerelor muzicale se conecteaza la PC prin USB.
Bateria. Acumulatorii sau bateriile playere-ului muzical sunt un lucru important mai ales daca esti o persoana care calatoreste mult. Toate playerele disponibile in prezent in comert se bazeaza pe acumulatori inclusi de tip Litiu-Ion, pe care ii incarci prin conectarea dispozitivului la computer sau la priza. Autonomia variaza mult in functie de tipul modelului, daca acesta include hard disk sau doar memorie flash, daca exista ecran, daca se activeaza emitatorul WiFi, etc.Toate acestea sunt mari consumatoare de energie si afecteaza autonomia acumulatorului. In general, bateria unui player flash, cu ecran, va rezista intre 10 si 20 de ore la o singura incarcare. Daca discutam despre un player cu hard disk, bateria poate rezista pana la 13-15 ore in modul audio si 5-7 ore pentru redarea video.
Usor de utilizat. Inainte sa cumperi player-ul muzical, testeaza-l in magazin. Fii atent cat de usor se apasa tastele sau cat de intuitiv este meniul prin care navighezi. Acest aspect este esential mai ales ca un player muzical va fi folosit probabil zilnic.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog