Cum inveti pisica sa nu-si mai faca nevoile in locuri nepotrivite...

Cauzele pentru care pisica ta refuza sa foloseasca tavita cu nisip sunt dintre cele mai variate: de la schimbarea nisipului sau a tavitei, mutarea intr-o locuinta noua si pana la prezenta unor boli in organismul ei. Pentru a modifica acest comportament va trebui mai intai sa determini cauza care il provoaca si sa reactionezi in functie de aceasta.
Pentru a reobisnui felina sa-si faca nevoile la ladita iti trebuie putina rabdare si vointa. Iata cateva lucruri de care ar fi bine sa tii cont:

- In locurilele in care pisica are obiceiul sa-si faca nevoile plaseaza cate o tava cu nisip. In acest fel vor creste sansele sa foloseasca cel putin una dintre ele.

- Daca locul este stramt si tavita nu incape poti pune pe jos o bucata de plastic, mancare sau o lamaie taiata in jumatate. Deoarece sunt animale curate, ele nu isi vor face aproape niciodata nevoile langa locul in care li se pune mancarea, iar mirosul de lamaie va descuraja felina sa mai urineze in locul respectiv .

- Cand pisica incepe sa foloseasca una dintre tavitele imprastiate prin casa las-o in acel loc pentru 3-4 saptamani, apoi mut-o treptat in locul in care o tineai in mod obisnuit, insa nu cu mai mult de 1m pe zi.

- Pedepsirea pisicii nu va schimba deloc situatia ci din contra, o va stresa si mai mult putand chiar sa agravezi acest comportament. Mai bine incearca sa o recompenseazi atunci cand foloseste tavita cu nisip.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog