Despre lentilele de contact...

Tipuri de lentile de contact - Exista doua categorii principale de lentile de contact: lentile moi si lentile rigide. Primele sunt mai confortabile, au un continut mai mare de apa (25-79% - cu cat continutul este mai mare cu atat sunt mai “usoare”). Lentilele rigide, rezista mai mult, sunt mai scumpe si pot fi mai putin confortabile. Durata de viata a lentilelor este un alt criteriu de clasificare. Exista lentile de o zi, care nu necesita curatare, intrucat sunt aruncate dupa prima purtare. Exista lentile pentru o saptamana, doua, o luna, doua luni si exista lentile cu timp de purtare prelungit.

Cum se aplica?Cea mai mare temere a doritorilor de lentile de contact este legata de modalitatea de aplicare. Fiind vorba despre ochi, este normal sa iti fie putin teama, dar vei invata foarte usor.
Igiena este foarte importanta, asa ca inainte de aplicarea si de indepartarea lentilelor, trebuie sa te speli pe maini cu apa si sapun si sa te stergi pe un prosop de hartie, astfel incat sa nu iti ramana scame pe maini, cum se intampla in cazul prosoapelor.

Unii producatori au preturi mai mari pentru lentilele de contact colorate, decat pentru cele incolore si cu dioptrii.Cu cat frecventa de inlocuire a lentilelor este mai mare, cu atat costul este mai mare si riscul infectiilor mai mic. Un alt factor care influenteaza pretul este procentul de apa continut de lentila. Raportul este direct proportional.

Sfaturi: E bine sa ai si ochelari de vedere cu dioptriile actuale. Uneori, este mai comod sa porti ochelari, alteori vei dori sa adormi la televizor, alteori iti vei simti ochii atat de obositi incat nu te vei mai gandi la lentilele de contact.
Poarta cu tine o solutie de lentile de contact. Iti poate intra praf in ochi sau machiaj (la fete). Exista si alte situatii neprevazute in care este necesar sa iti scoti lentilele de contact.
Pune-ti lentilele de contact inainte de te machia, si indeparteaza-le inainte de a te demachia. Nu purta lentilele de contact atunci cand inoti.Nu purta lentilele de contact dupa ce au expirat, chiar daca vezi in continuare bine cu ele. Vei simti o senzatie de incarcare, pentru ca substante precum: proteinele, lipidele, calciul din compozitia lacrimilor se vor depune pe suprafa lentilelor. Aceste substante fac ca purtarea lentilelor sa fie mai putin confortabila.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog