Cum sa-ti inveti pisica sa raspunda cand o strigi...

Cel mai bine ar fi sa incepi aceste antrenamente cand este inca pui, deoarece atunci va fi mult mai cooperanta si va invata mult mai repede sa raspunda.
Daca i-ai dat pisicii un nume scurt, ii va fi mult mai usor sa-l retina, in special daca este format din doua silabe. Cand o strigi foloseste un ton jos si bland. Nu este indicat sa schimbi tonul vocii, pentru a nu intelege ca vrei sa o certi.
Inainte de a incepe antrenamentele ia cu tine cateva gustari care-i plac foarte mult sau recompense speciale pentru pisici.

- De fiecare data cand vine sa o mangai sau sa o pieptani, alint-o spunandu-i numele. Astefel ea va asocia numele ei cu placerea de a fi mangaiata si rasfatata.

- Tine la tine cateva gustari mici in timp ce aplici primul pas. Atunci cand pisica se uita la tine da-i o recompensa. Repeta acest procedeu de mai multe ori pe zi, pentru a-si invata mai rapid numele.

- Tine in permanenta cateva recompense la tine si fii cu ochii in patru tot restul zilei. Cand este prin apropiere strig-o pe nume si daca raspunde recompenseaz-o si laud-o.

- Odata ce invata sa raspunda cand este langa tine poti incepe sa o strigi de la departare. Distanta trebuie sa creasca treptat si nu dintr-o data, pentru ca pisicia sa poata reactiona mai usor. Nu uita sa mentii tonul vocii si sa-i dai o recompensa cand iti raspunde.

- Cand felina s-a invatat sa-ti raspunda de fiecare data cand o chemi, ar fi bine sa incepi sa raresti recompensele treptat. In locul acestora mangai-o si laud-o pentru a sti ca a facut ceea ce trebuia.

- Nu striga niciodata pisica pe nume cand vrei sa o certi. Ea va asocia numele ei cu ceva rau si nu va mai raspunde.

- Foloseste recompense mici pentru a nu se ingrasa.

- Pentru ca pisica sa-si invete rapid numele este indicat sa repeti exercitiile zilnic.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog