Telefon mobil - sfaturi la achizitionare

Dotare... Camera n-o gasesti indispensabila, insa clientul de e-mail ti-e absolut necesar? Cautarea incepe deja la alegerea dotarii.
Functii de baza... Intrebarea decisiva este daca ai nevoie in calatorii de o conexiune rapida la Internet sau te tenteaza videotelefonia. In acest caz, trebuie sa optezi pentru un aparat UMTS. In plus, daca vrei sa utilizezi aparatul si in SUA, acesta trebuie sa fie unul triband.
Conectivitate... Fie ca iti conectezi notebook-ul la Internet, fie ca vrei doar sa sincronizezi datele de contact cu cele din PC, o conexiune bluetooth este obligatorie. O solutie mai invechita ramane conexiunea prin cablu, care de cele mai multe ori este oferita printre accesoriile standard ale aparatului.
Messaging... Dependentii de SMS pun mare miza pe memoria mesajelor text. Iubitorii mesajelor scrise vor avea nevoie de un aparat care sa suporte MMS-uri. Din ce in ce mai multe aparate poseda deja si un client de e-mail. In acest caz, cei care doresc sa corespondeze in principal de pe telefonul mobil vor trebui sa aleaga un smartphone cu ecran mai mare sau un telefon cu tastatura qwerty.
Functii PDA...Calendarul cu reminder de intalniri este deja o dotare standard, insa majoritatea aparatelor pot salva foarte putine. Cel ce vrea sa foloseasca telefonul pentru managementul de intalniri trebuie sa achizitioneze un model cu o memorie cat mai incapatoare.
Multimedia... Cursa pentru cat mai multi pixeli se afla in plina desfasurare. Amatorii de instantanee vor trebui sa se orienteze spre aparate cu cel putin 5 megapixeli. Melomanii vor opta pentru cele cu sunet stereo si memorie extensibila.

Functiile folosite des trebuie sa fie cat mai confortabil de utilizat la telefonul mobil, de aceea trebuie verificate: meniul, functiile de baza, PDA - multimedia si mesagerie, ecranul, dimensiunea si greutatea, tastatura, functiile de baza si durata de functionare.
Meniul... Cu cat are mai multe functii un telefon mobil, cu atat mai bine structurat si mai intuitiv trebuie sa fie conceput meniul. In plus, mobilul trebuie sa posede taste configurabile pentru necesitatile fiecaruia.
Functii de baza... Blocare automata a tastaturii, liste de apelanti detaliate si posibilitatea de preluare a apelului cu orice tasta - toate acestea sunt valente care usureaza utilizarea de zi cu zi a telefonului mobil.
PDA, multimedia si messaging... Ora exacta a reminder-ului trebuie sa poata fi stabilita individual in cazul intalnirilor. Sunetul de declansare a camerei digitale trebuie sa poata fi dezactivat, iar in cazul tastarii SMS-urilor, e practica afisarea numarului de litere ramase.
Ecran, dimensiuni si greutate... La acest capitol, gustul personal are ultimul cuvant. Cel ce vrea un mobil usurel trebuie sa se impace cu ideea unui ecran mic. Rezolutia acestuia poate insa sa compenseze dimensiunea redusa.
Tastatura... Cu cat mai mica e tastatura, cu atat mai important devine punctul de apasare si claritatea sa. Tastele laterale lasa de multe ori de dorit.
Functii de baza... Continuitatea convorbirii telefonice in medii cu semnal slab este conditionata de puterea de emisie-receptie. Pe langa aceasta, trebuie masurata si calitatea sunetului in timpul convorbirilor.
Durata de functionare... Ecranul color si suportul UMTS sunt mari devoratori de curent. In general, daca timpii de standby sunt in continuare tot la fel de ridicati, timpul de convorbire a crescut considerabil.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog