Fotografie digitala - sfaturi amatori (2)

Pentru cei care sunt derutati de multitudinea de modele si caracteristici existente pe piata, cateva recomandari pentru cei care doresc sa isi achizitioneze o camera foto digitala:
a) cautati o camera al carei obiectiv sa aiba o distanta focala cat mai scurta (superangular); superangularul va permite sa faceti fotografii chiar si in locuri stramte, cum ar fi pe strada;
b) cercetati existenta modurilor de fotografie "prioritate de timp de expunere" si "prioritate de diafragma"; primul mod este utilizat cand fotografiati subiecte in miscare; al doilea va permite sa modificati profunzimea de camp;
c) alegeti o camera cat mai reactiva; o intarziere la declansare de 0,3 - 0,5 sec este satisfacatoare (cu cat mai scurt, cu atat mai bine);
d) rezolutia camerei: 7 - 8 MPx sunt suficienti pentru a imprima fotografii de buna calitate pana la formatul A4. Nu va lasati pacaliti de numarul mare de MegaPixeli, uitati-va in primul rand la dimensiunile senzorului (diagonala - masurata in inch sau laturile sale - masurate in mm) si care apar in specificatiile tehnice ale modelului dorit.


Ecranul LCD - Sa nu va incredeti in aspectul imaginii pe LCD. Intotdeauna arata mai clara si mai luminoasa decat pe calculator.
Economisiti energia din baterii - Daca intentionati sa faceti mai multe fotografii in timp scurt, este mai economic sa lasati camera foto digitala pornita, decat sa o porniti si sa o opriti de fiecare data. In acest fel nu veti mai consuma curent cu retragerea si respectiv extinderea obiectivului.
Zoom digital... Uitati ca aparatul dvs. digital dispune de zoom digital. Chiar si programele "freeware" de prelucrare a imaginii realizeaza o decupare a fotografiei de o calitate mai buna.
Rezolutia aparatului - Folositi aparatul dvs. digital la rezolutia sa maxima. Utilizarea unei rezolultii inferioare nu exploateaza toate calitatile pe care producatorul s-a straduit sa le implementeze in aparatul dvs.
Condensul pe aparatul foto - Daca dupa ce ati umblat cu aparatul pe afara, prin frig, il aduceti in casa, la caldura, exista riscul aparitiei condensului. Pentru a diminua acest risc, puneti aparatul intr-o punga etansa si apoi intrati in casa. In cateva ore aparatul ajunge la temperatura din camera si nu mai exista risc de condens. Daca totusi acesta a aparut, deschideti compartimentele cardului si bateriei, scoateti bateria si cardul si lasati aparatul departe de sursele de caldura pentru evaporarea condensului. In nici un caz nu iesiti inapoi afara, daca aparatul prezinta condens; condensul poate ingheta si functionarea lui va fi aleatorie.

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog