Aparat aer conditionat - sfaturi la achizitionare

Numarul de BTU... BTU sau British Thermal Units este unitatea de masura pentru caldura, egala cu cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura unei galeti de apa cu un grad Fahrenheit. Un aer cu un numar mai mare de BTU este potrivit pentru o camera mai mare, fiind necesar 450 – 500 de BTU pentru fiecare metru patrat. Asadar, calculeaza numarul de metri patrati pe care ii are camera in care vrei sa montezi aparatul si apoi calculeaza numarul de BTU necesar.
Pana in 20 mp – 9000 BTU
Pana in 25 mp – 12000 BTU
Pana in 40 mp – 18000 BTU
Pana in 50 mp – 24000 BTU
De asemenea, numarul de electronice si electrocasnice care functioneaza in camera respectiva conteaza foarte mult. Spre exemplu, in bucatarie (in care functioneaza aragazul si cuptorul) sau intr-o camera in care sunt doua calculatoare, vor avea nevoie de un aparat mai puternic decat ar avea in mod normal.
Greutatea unitatii exterioare... Specialistii sunt de parere ca un aparat de aer conditionat cu o greutate a unitatii exterioare mai mare, este mai bun si mai rezistent deoarece materialele din care este facut sunt mai solide, mai performante si de o calitate superioara.
Pozitionarea camerei... In functie de locul in care este situata camera, exista posibilitatea sa fie nevoie de aparat cu o putere mai mica sau mai mare de racire. Astfel, daca aparatul de aer conditionat urmeaza sa fie utilizat pentru o camera care sta in bataia directa a soarelui la orele amiezii (mansardele, sau apartamentele de la ultimul etaj, spre exemplu) necesita un aparat cu o putere mai mare de racire.
Sistemul de filtrare... Mirosurile, aerul si praful au toate nevoie de filtrare. Intrebati vanzatorul daca aparatul dorit dispune de toate aceste filtre, atat de necesare si, in acelasi timp, benefice sanatatii. Aceste filtre fac parte din categoria consumabile si este indicat sa te interesezi daca cele folosite de aparatul tau se gasesc cu usurinta.De asemenea, au aparut filtre de generare cu ioni negativi care au rolul de a elibera astfel de particule, foarte benefice sanatatii si longevitatii umane. Rolul ionilor negativi este esential in prevenirea bolilor respiratorii, faciliteaza somnul, relaxarea si faciliteaza revigorarea psihica.
Clasa energetica... Un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi un aparat de aer conditionat este cantitatea de energie electrica pe care acesta o consuma. Sunt de preferat aparatele din Clasa A+, A sau B. Chiar daca pretul acestor aparate este mai mare, costurile de utilizare vor fi mult mai mici.
Nivelul de zgomot... Pentru ca aerul conditionat trebuie simtit si nu auzit, roaga-l pe vanzator sa iti recomande un aparat care sa faca un zgomot cat mai mic.
Modul de functionare... Aerul conditionat cu inverter asigura atat racirea cat si incalzirea aerului din camera. Aceasta tehnologie permite un control al energiei consumate prin temporizarea si controlarea functionarii compresorului. La pornirea sistemului de aer conditionat compresorul va lucra la turatii mari pentru stabilirea mai rapida a temperaturii setate, dupa care se opreste de tot si porneste ori de cate ori este nevoie, autoreglandu-si turatia pentru pastrarea temperaturii.Un avantaj foarte important al acestei tehnologii este constituit de faptul ca aparatul de aer conditionat poate fi folosit si pe modul de caldura in anotimpurile reci. De asemenea, dispune si de un sistem de purificare cu filtre bazate pe plasma, purificarea aerului facandu-se gradual in mai multe etape.
Mod dezumidificare... De multe ori, disconfortul este creat mai mult de umiditate decat de temperaturile ridicate. Aceasta functie reduce umiditatea din interior, fara a schimba in vreun fel temperatura. Tot aceasta catacteristica, ajuta la prevenirea supraracirii, lucru apreciat de persoanele sensibile la frig.

Atentie: Temperatura optima nu trebuie sa fie mai mica de 22 de grade, iar filtrele trebuie curatate de cel putin doua ori pe an, cu solutii speciale. De asemenea, aparatul de aer conditionat trebuie sa fie montat la o distanta de 6 metri de locul in care iti petreci foarte mult timp (pat, birou etc) si nu este recomandat sa fie instalat in camera copiilor, ci mai degraba in apropierea usii camerei lor (pe hol).

0 comentarii:

top
Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania ClickLink.ro Pagini personale Inscrie-te in TOP ! Director web TopOfBlogs DigNow.net Colinde AfaceriOnline.net Director Web TopDirector - Blog